Wilt u uw steentje bijdragen in de Hoeksche Waard? Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers.

Meer weten
  • 26-08-2024

Lang Leve Thuisadviseur: ‘Pas uw woning aan nu het nog kan’

Na zijn pensionering werd Arjen van Brakel vrijwilliger voor Lang Leve Thuis. Dat doet hij sinds 2021 met veel plezier. Hij gaat langs bij inwoners die een gratis woningscan hebben aangevraagd. Arjen kijkt met een frisse blik naar hun woning en geeft praktische tips en adviezen hoe ze daar zo lang mogelijk kunnen blijven wonen. “Je ziet het vaak zelf niet meer omdat je er al langer woont. Over het algemeen zijn mensen erg enthousiast over de woningscan.”

De woningscan is er voor iedereen, jong en oud. Vaak kunnen er snel resultaten worden geboekt, zoals het wegwerken van losliggende snoeren en het weghalen van kleedjes waarover je kunt struikelen. Maar ook door bijvoorbeeld het aanbrengen van wandbeugels op het toilet.

Pas uw woning aan nu het nog kan

Arjen heeft ruim 35 jaar voor een woningcorporatie (eerst Union, daarna HW Wonen) gewerkt en zet zijn ervaring en kennis graag in als vrijwilliger. “Mensen wonen vaak al heel lang in dezelfde straat en zijn verknocht aan hun eigen straat en buurt. Ze willen daar niet weg als ze ouder worden. Hoe fijn is het dan als er iemand met je meekijkt om dat mogelijk te maken. Het is goed om op jongere leeftijd al over je toekomst na te denken, al lijkt het dan nog ver van je bed. Pas je woning aan nu het nog kan en je nog fit genoeg bent, is mijn motto. Verhuizen kan altijd nog. Bovendien liggen de huizen niet voor het oprapen.”

Gratis woningscan en advies
Gemeente Hoeksche Waard biedt in samenwerking met Welzijn Hoeksche Waard vanuit Lang Leve Thuis inwoners een gratis woningscan aan. Arjen legt uit hoe het werkt: “Wanneer zo’n aanvraag binnenkomt, neem ik binnen enkele dagen telefonisch contact op om een afspraak te maken. Ik probeer binnen 2 weken langs te komen. Dat hangt natuurlijk ook af van de agenda van de aanvrager.”

Lees hier verder...