Activiteit of dienst?


Voor wie?Waar?


DIE JEUGD VAN TOEN….

Die Jeugd van Toen laat zich niet in hokjes indelen. En welke doelgroep eigenlijk wel… De overheid zet echter behoorlijk in op de “vergrijzende” bevolking, om hen sociaal actief te houden en zo te zorgen dat zij zo lang mogelijk zelfstandig blijven. En dat is natuurlijk ook belangrijk, maar hoe doe je dat dan? Wij vinden dat je dat doet door mensen de gelegenheid te geven elkaar te ontmoeten en samen met hen activiteiten op te zetten waar zij op dat moment behoefte aan hebben. Dat kan een specifieke cursus zijn op gebied van cultuur, dat kan een Filmhuis zijn, een Winterkostdag, dat kunnen lezingen over allerlei onderwerpen zijn, maar het kan ook een vriendinnenochtend zijn met koffie en een appelpunt. Op het hele eiland zijn dergelijke initiatieven te vinden en kunt u ook met uw eigen ideeën aan de slag. In Cromstrijen bijvoorbeeld in het Korstanjehuis, in ’s Gravendeel bij Het Weegje, maar ook in de Beijerkorf van Oud-Beijerland wordt veel georganiseerd voor de jeugd van toen.

 

Vrijwilligers actief!

Overal in de Hoeksche Waard worden sociaal-culturele activiteiten, cursussen en bijeenkomsten georganiseerd. Voorbeelden zijn een handwerk- en een hobbyclub, lezingen, een internetcafé, de winterkostdagen, een leestafel, bingo en andere. Tegenwoordig is er zelfs een Filmhuis dat iedere tweede vrijdag van de maand (van augustus tot en met mei) een goede film vertoont.

Wilt u zelf meedenken over activiteiten of een activiteit starten, neem dan contact met ons op!

 

Winterkostdagen voor 60+ers

In de maanden september tot april staat er 1 keer in de maand de echte ouderwetse stamppot op het menu. De vrijwilligers van Welzijn Hoeksche Waard zorgen voor alle ingrediënten: de boodschappen, het koken, het bedienen en natuurlijk de afwas.

Voor mensen die slecht ter been zijn bestaat er de mogelijkheid om thuis opgehaald te worden en na afloop weer thuisgebracht te worden. Voor meer informatie hierover kunt u ons natuurlijk altijd bellen.

De Winterkostdagen vinden plaats in:
Cromstrijen: Het Korstanjehuis, Oranjeplein 34 in Klaaswaal 
088 - 730 8970
’s Gravendeel: Het Weegje 1, ’s Gravendeel, 078 - 6734116
Heinenoord: De Petrakerk, Oranjestraat in Heinenoord, 0186 - 601838 
of 0186 - 603469
Piershil: Heemzicht, Voorstraat 26, via 0186 - 615365
Puttershoek/Maasdam: De Drie Lelies, Narvikstraat 1 in Puttershoek,
088 - 730 8900 of 078 - 6763928
De Beijerkorf: Jan Tooropstraat 6 in Oud-Beijerland, 088 - 730 8940.

Odensehuis
In 2015 startte de Beijerkorf met een Odensehuis. Het Odensehuis biedt een plek aan mensen die zelf of indirect te maken hebben met de gevolgen van dementie. In het Odensehuis is informatie beschikbaar en kunnen bezoekers elkaar ondersteunen, samen met zinvolle activiteiten bezig zijn, samen eten en plezier hebben met elkaar. Het is een ontmoetingsplek, een inloophuis waar niets moet, veel kan en waar bovenal erkenning is voor mensen met dementie, hun mantelzorgers, familie en vrienden.
Het Odensehuis is iedere dinsdag, woensdag en vrijdag open (behalve op winter- en zomerkostdagen).