Activiteit of dienst?


Voor wie?Waar?


Nieuws


Draag uw steentje bij op Burendag

03 aug 2017

In veel straten en buurten wordt een burendag georganiseerd, een gezellige activiteit op of rondom zaterdag 23 september. Hiervoor kan men een bijdrage (max. € 400,--) en een burendag feestpakket aanvragen. Welzijn Hoeksche Waard is op zoek naar mensen die deze dag in hun straat of buurt gaan organiseren. Samen kijken we naar een extraatje dat deze dag extra bijzonder kan maken. Het project Draag uw steentje bij kan hierbij helpen.

Ook straten of wijken die een buurtactiviteit organiseren, maar niet op 23 september, kunnen het spelpakket aanvragen. Ook voor (sport)verenigingen is het een leuk project om de leden meer te betrekken bij de (werkzaamheden van) vereniging. Het spelpakket kan het gehele jaar door aangevraagd worden.

Het project gaat uit van de kracht van de mensen uit de buurt. De een heeft zin om te tuinieren, de ander heeft een tuintje dat snel een opknapbeurt nodig heeft. De een kan makkelijk wat extra koken en de ander kan hulp gebruiken bij het ophangen van een schilderij. De buurt kan elkaar helpen en daarover gaat dit project op burendag.

Het is de bedoeling dat bewoners een vraag indienen op uw burendag. Daarna wordt er gekeken wie deze vraag kan oppakken. Andersom kan ook: iemand biedt aan wat hij kan doen en een ander gaat daarop in.
Op burendag zijn alle vraag en aanbod te zien op een heleboel steentjes. Mensen kunnen zelf een steentje schrijven als ze iets vragen of bieden. Anderen kunnen een steentje kiezen waar ze gebruik van willen maken. Zo bouwt de buurt met elkaar aan een fijne omgeving waarin mensen omzien naar elkaar.

Draag uw steentje bij wordt door sociaal werkers ondersteund met een goede begeleiding. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Welzijn Hoeksche Waard, info@welzijnhoekschewaard.nl of tel.088-7308900.Terug naar nieuws