Activiteit of dienst?


Voor wie?Waar?


HULP IN DE HOEKSCHE WAARD


Hoe werkt de Hulpdienst van Welzijn Hoeksche Waard?

De vrijwilligers van de hulpdienst staan klaar voor inwoners van de Hoeksche Waard die door ouderdom of een beperking hulp nodig hebben bij activiteiten in het dagelijks leven, en geen gebruik kunnen maken van een andere voorziening of de hulp van anderen in hun omgeving. Geldt dit ook voor u?


Wat doen zij?

De vrijwilligers helpen u bij uw verzoeken om hulp bij boodschappen, vervoer, problemen met de PC, bij ziekenhuisbezoek, bij klusjes in en om het huis, of bij het invullen van lastige formulieren. Als u een vraag heeft die past bij de Hulpdienst wordt er een vrijwilliger gezocht die u kan helpen. Soms duurt het even voor we de juiste vrijwilliger hebben gevonden. Daarvoor vragen we dan wel uw begrip.


Hoe werkt het?

U belt met het telefoonnummer van de Hulpdienst van Welzijn Hoeksche Waard: 088 - 730 8900. Uw vraag en uw gegevens worden vervolgens genoteerd en doorgegeven aan de contactpersoon van de Hulpdienst. Deze gaat kijken of er een vrijwilliger is die u kan helpen. U wordt dan teruggebeld om een afspraak te maken.


Kost dat wat?

Om te voorkomen dat vrijwilligers kosten moeten maken, bijvoorbeeld voor het gebruik van een auto om naar u toe te komen, rekenen wij voor elk klusje een vast tarief van ?? 2,50. Voor het Vrijwillig Vervoer werkt dat anders; daarvoor betaalt u een bedrag per kilometer. U kunt hierover informatie krijgen bij Welzijn Hoeksche Waard.


Graag Gedaan ‘s Gravendeel

Voor bewoners van ’s Gravendeel is er Graag Gedaan. De vrijwilligers van Graag Gedaan kunnen u helpen als u bepaalde zaken even niet meer 

zelf kunt.

·         boodschappen doen of medicijnen halen

·         iemand voor een praatje

·         vervoer en begeleiding als u slecht ter been bent of in een rolstoel zit,
   bv. naar een activiteit in het dorp, op visite, naar het ziekenhuis, 

     huisarts of fysiotherapeut.

De grenzen van de diensten van Graag Gedaan zijn: Binnenmaas, Dordrecht, Zwijndrecht en Strijen
Eventuele tunnelkosten zijn voor eigen rekening.
 

Vrijwillig Vervoer

Inwoners van de Hoeksche Waard die door omstandigheden, eventueel tijdelijk, minder mobiel zijn of moeilijkheden ondervinden bij bepaalde activiteiten in het dagelijks leven waarvoor zij vervoer nodig hebben kunnen hier een beroep op doen.

Voorwaarde is dat u niet op een andere manier dan met deze hulp op de bestemming kan komen.

U moet zelfstandig kunnen in- en uitstappen. Mee vervoeren van hulpmiddelen is in beperkte mate mogelijk.

Het gaat om mensen die of

·         niet zelf over een auto beschikken,

·         niet zelf kunnen rijden,

.         de financiële middelen niet hebben om een taxi te betalen,

·         niet met het openbaar vervoer kunnen

·         geen beroep kunnen doen op mensen in hun directe omgeving.

 

Wanneer mogelijk zal de aanvrager worden doorverwezen naar een bedrijf of organisatie die de passende dienstverlening al aanbiedt. 
 

Aanvragen

U belt met Welzijn Hoeksche Waard: 088 - 730 8900

Uw vraag en uw gegevens worden genoteerd en doorgegeven aan de contactpersoon voor deze vrijwilligershulp. Deze gaat kijken of er een vrijwilliger is die u kan helpen. U wordt dan teruggebeld om een afspraak te maken of om door te geven welke chauffeur u komt halen.

 

Wilt u helpen?

Heeft u geen hulp nodig, maar wilt u ons helpen? Bel ons dan ook en geef aan voor welke hulpdienst u zich in wilt zetten.