Maatschappelijke stage Maatschappelijke stage
Vacatures vrijwilligers Vacatures vrijwilligers
Meld je aan als vrijwilliger Meld je aan als vrijwilliger
Vacature plaatsen Vacature plaatsen

Activiteit of dienst?


Voor wie?Waar?


Tijdens NL doet krijgt u het voor elkaar!

Iets opknappen of extra aandacht geven? Uw organisatie op een positieve manier onder de aandacht brengen? Nieuwe netwerken aanboren?
Jaarlijks organiseert het Oranje Fonds NLdoet, samen met duizenden mensen in het land.

NL Doet is dit jaar op 10 en 11 maart. Ook in de Hoeksche Waard worden op verschillende plekken activiteiten ontwikkeld in het kader van NL Doet.
Binnenkort kunt u op de website  zien wat en waar en kunt u zich aanmelden voor een klus of zelf een klus aanbieden.

Financiële bijdrage aanvragen?
Organisaties die hun klussen vóór 31 januari aanmelden kunnen een financiële bijdrage van maximaal € 400,- aanvragen. Kijk goed naar de voorwaarden op: https://www.nldoet.nl/financiele-bijdrage

Handen te kort?
NLdoet komt steeds dichterbij en dat is te zien aan het grote aantal aanmeldingen van klusorganisaties. Heeft uw stichting of vereniging nog een klus liggen, maar komen jullie handen te kort? Vrijwilligers komen op 10 en 11 maart wellicht graag helpen, dus meld uw klus aan.

Misschien vindt u het leuk om een dagje mee te helpen? Neem dan contact op met Rob Bergevoet, r.bergevoet@welzijnhoekschewaard.nl, of kijk op de website van NL Doet.


Hieronder een kleine impressie van NL Doet 2015 in de Hoeksche Waard:

         

Hoeksche Waard actief tijdens NLdoet!

Op 20 en 21 maart staken vele maatschappelijk betrokken Nederlanders de handen uit de mouwen tijdens NLdoet. Dit is de grootste vrijwilligersactie van Nederland.
NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken.
 
Dankzij NLdoet zijn er een flink aantal klussen geklaard in de Hoeksche Waard. Bij het Oranjefonds kon een beroep worden gedaan voor een financiële bijdrage om middelen en materialen beschikbaar te stellen. De grootste opbrengst van NLdoet is natuurlijk dat er kennisgemaakt wordt met ‘nieuwe’ vrijwilligers buiten de ‘eigen’ vrijwilligers die meehelpen en het vrijwilligerswerk positief onder de aandacht wordt gebracht en men kan ervaren hoe leuk en zinvol het is om je vrijwillig in te zetten voor de samenleving. Voor herhaling vatbaar dus!

Er stonden in de gehele Hoeksche Waard veel diverse activiteiten op het programma waar een ieder, jong en oud, zich voor kon inzetten. In Oud-Beijerland zijn de cliënten van Humanitas-DMH pannenkoeken gaan eten bij grand café de Oude Tol. Zij hebben deze dag kennis mogen maken met twee leuke mensen die in het kader van NLdoet mee zijn geweest als vrijwilliger om de cliënten een leuke dag te bezorgen. FCC De Spuicrossers had het leuk gevonden als Koningin Maxima hun zou vereren met een bezoek, maar waren ontzettend blij met de leerlingen van het Actief College, die hen heel erg goed helpen geholpen. Zij hebben allerhande klussen opgepakt voor de vereniging. Als dank kregen zij van De Spuicrossers een bmx-clinic aangeboden.

In ’s Gravendeel zijn klussen gedaan voor De Bijenkorf van Gemiva. Zij hebben hulp gehad van medewerkers van de Rabobank die zich in het kader van werknemersvrijwilligerswerk hebben ingezet voor NLdoet. Cavent in Numansdorp heeft NLdoet gekoppeld aan de landelijke Dag van de zorg. Er was een rondleiding in de woonvoorziening waarbij informatie werd gegeven door de medewerkers en cliënten hoe het leven van alledag eruit ziet. De cliënten zorgden voor lekkers op deze dag, de pannenkoeken smaakten heerlijk.

Het jongerenwerk van Welzijn Hoeksche Waard heeft een flik aantal klussen door de gehele Hoeksche Waard gedaan, van onderhoud tot het aanleggen van een graffiti wall. Zij konden rekenen op een mooi aantal ‘nieuwe’ vrijwilligers die zich via de website hebben gemeld, naast de hulp van de ‘eigen’ vrijwilligers. In jongerencentrum De Klep in Strijen hebben raadsleden zich ingezet voor groot onderhoud. Ook de Peerdegaerdt werd verblijdt met de hulp van een raadslid in Strijen.

In Cromstrijen is NLdoet gebruikt om het Korstanjehuis een opknapbeurt te geven. Er zijn veel werkzaamheden verricht waardoor het Korstanjehuis een stuk sfeervoller is geworden. Er kan teruggekeken worden op een gezellige dag, waarbij met elkaar de lunch is gebruikt. De gemeente in Cromstrijen heeft zich zowel ingezet voor de voorbereidende werkzaamheden, maar was ook bij de uitvoering aanwezig.

Ook andere gemeenten zijn tijdens NLdoet actief geweest. Onder het motto “vele handen maken licht werk” en vanuit maatschappelijke betrokkenheid heeft op 19 maart een aantal gemeenteraadsleden, collegeleden en ambtenaren uit Korendijk met veel plezier als vrijwilliger de handen uit de mouwen gestoken bij diverse Korendijkse organisaties. Deze organisaties hebben hiervoor een aantal klussen aangemeld waaruit men een keuze kon maken. Lees verder