Maatschappelijke stage Maatschappelijke stage
Vacatures vrijwilligers Vacatures vrijwilligers
Meld je aan als vrijwilliger Meld je aan als vrijwilliger
Vacature plaatsen Vacature plaatsen

Activiteit of dienst?


Voor wie?Waar?


Hoeksche Helden


De maatschappelijke stage kan dan vanuit overheidswege beëindigd zijn, in de Hoeksche Waard gaan we gewoon door met het stimuleren van de maatschappelijke participatie van jongeren! Doet u ook mee met het aanbieden van klussen om onze  ‘Hoeksche helden’ kennis te laten maken met het vrijwilligerswerk in de Hoeksche Waard? 

     

Meld nu uw klussen aan voor de Hoeksche Helden!

14 feb 2017
Het is zover! De website voor jongeren waarop ze het klussenaanbod in de Hoeksche Waard kunnen vinden staat online. U kunt uw klussen voor jongeren aanmelden op de website voor jongeren Jonghoekschewaard

De 10 Gouden Tips en Trucs
U wilt graag jongeren laten kennis maken met vrijwilligerswerk binnen uw organisatie. Maar wat zijn nu leuke klussen voor jongeren en hoe zorgt u ervoor dat jongeren zich welkom voelen binnen uw organisatie en met plezier terugdenken aan hun misschien wel eerste kennismaking met vrijwilligerswerk? De 10 gouden tips en trucs helpen u op weg om jongeren een positieve ervaring te laten opdoen en hen vast te houden als vrijwilliger voor de toekomst.

Doel
Het doel is om de jongeren in de Hoeksche Waard op een zo breed mogelijk manier kennis te laten maken met het vrijwilligerswerk, om zo te ervaren hoe leuk en prettig het is om je in te zetten voor de medemens. Zij komen op deze manier in aanraking met maatschappelijke activiteiten en doelgroepen waarvan ze voor die tijd het bestaan niet af wisten. Kortom we willen de leefwereld van de jongeren vergroten en een goed gevoel laten onstaan over het vrijwilligerswerk.

Hoe kunt u meedoen?
We doen graag een oproep aan alle maatschappelijke organisaties in de Hoeksche Waard om klussen aan te bieden. Dit kan een eenmalige klus of project zijn, maar ook vaker of wekelijks terugkerende activiteiten waarbij u de inzet van leerlingen van de middelbare scholen kunt gebruiken. 


Aanmelden klussen 
U kunt uw klussen voor jongeren aanmelden op de website voor jongeren jonghoekschewaard.    

Wat zijn geschikte klussen?
Wat wij u graag meegeven is dat het belangrijk is om met de klussen aan te sluiten bij de belevingswereld van de jongeren. Het is de bedoeling dat de jongeren positief terugkijken op de stage en een beter beeld krijgen van uw organisatie en/of uw doelgroep.
Wees creatief in het bedenken van klussen en overleg binnen uw eigen organisatie  welke leuke ideeën er zijn om de jongeren te betrekken bij uw activiteiten. Ter inspiratie vindt u hier wat voorbeelden van klussen. Blijft het lastig om klussen te bedenken, neem dan gerust contact met ons op. Wij denken graag met u mee in het bedenken van leuke klussen of nog beter,  nodig leerlingen uit om samen met u leuke klussen te bedenken voor de eigen doelgroep!
        

Hou kunt u jongeren als vrijwilliger behouden?
Ook of eigenlijk juist jongeren hebben behoefte aan waardering en vinden het leuk om te horen dat hun inzet op prijs wordt gesteld. Een aardig woord, compliment of klein bedanktje betekent veel voor hen. Benut ook de gelegenheid om met de jongeren in gesprek te over hun ervaringen die dag. Het gaat vooral om het contact met de jongeren en om ervaringen te delen en te borgen voor de toekomst. Jongeren hebben vaak een verfrissende kijk op de organisatie en de werkzaamheden. Maak hier gebruik van!
En is het van beide kanten goed bevallen, vraag hen nog een terug voor andere klussen. Ook jongeren worden graag gevraagd!

Platform Maatschappelijke Participatie Jongeren
Medio 2014 is er een platform ter bevordering van de maatschappelijke participatie van jongeren opgericht. Het platform voor maatschappelijke participatie van jongeren heeft als doel, jongeren in de Hoeksche Waard bekend te maken met vrijwillige inzet voor de samenleving. Wij werken hierin samen met het maatschappelijk veld, middelbare scholen, jongerenwerk en vrijwilligerscentrale van Welzijn Hoeksche Waard.
Interesse in deelname aan het platform, klik hier voor meer informatie  en/of neem contact op met de vrijwilligerscentrale.
U hoeft overigens geen lid te zijn van het platform om klussen aan te bieden en het vrijwilligerswerk in de Hoeksche Waard voor en door jongeren te stimuleren.

Meer informatie/contact
Vrijwilligerscentrale Welzijn Hoeksche Waard
Corine Velthuyzen (Hoeksche Waard West)
Marjan Rijsdijk (Hoeksche Waard Oost)
Tel. 088-7308930
Of mail naar vrijwilligerscentrale@welzijnhoekschewaard.nl