Activiteit of dienst?


Voor wie?Waar?


KINDERACTIVITEITEN

Welzijn Hoeksche Waard organiseert in de hele Hoeksche Waard kinderactiviteiten. Daarbij willen we kinderen een leuke en zinvolle vrijetijdsbesteding bieden. Spelenderwijs leren ze zo omgaan met elkaar in de groep en is er integratie van kinderen uit alle bevolkingsgroepen. Kinderen leren zich in de maatschappij te gedragen: naar elkaar te luisteren, niet te pesten en verantwoordelijkheid te dragen. We versterken zo de eigen kracht van kinderen.

We werken dicht bij huis aan de aandacht die (speciale) kinderen nodig hebben. Kinderen leren hun competenties inzetten in actief burgerschap, zodat ze op school, thuis en in de vrije tijd in deze complexe samenleving floreren. Alle programma’s worden voorbereid en uitgevoerd door vrijwilligers, onder begeleiding van een jeugdwerker.

Een greep uit de activiteiten:


Kinderclub

Op de kinderclubs kunnen de kinderen meestal knutselen en daarnaast wordt er ook spel gedaan. Met speciale dagen wordt er soms iets anders gedaan, bijvoorbeeld een feestmiddag.

Voor data, tijden, locaties en kosten verwijzen we naar de agenda op deze website.


Overzicht kinderclubs per dorp:

Heinenoord – maandelijks op woensdagmiddag

Piershil - maandelijks op woensdagmiddag

Nieuwendijk – hier zijn incidenteel kinderactiviteiten

Puttershoek - maandelijks op woensdagmiddag

Maasdam – wekelijks in blokken op de woensdagmiddag

Strijen – eens per veertien dagen op de woensdagmiddag

Klaaswaal - maandelijks op woensdagmiddag

 

Kinderen met een beperking:

Eens in de maand op woensdagmiddag een clubmiddag in Zuid-Beijerland. Eens in de maand voor wat oudere jeugd een soosavond in Piershil. Deze draaien i.s.m. het Rode Kruis.

 

Kinderactiviteiten in de volgende dorpen:

’s Gravendeel: een paar keer per jaar, zoals feestweek en knutselmiddag

Korendijk: een paar keer per jaar grote activiteiten, zoals buitenspeeldag en de boekenweekmiddag (met de Bibliotheek Zuid-Beijerland).

 


Huttenbouw in Zuid-Beijerland, Oud-Beijerland, Klaaswaal en Westmaas:

Zoete inval: speelochtend voor baby’s en peuters en hun ouders/verzorgers.

Sinterklaasintocht in Heinenoord en Numansdorp.


Grote kinderen

Kinderen vanaf groep 7 van de basisscholen kunnen bovendien bij veel activiteiten van het Jongerenwerk terecht. Klik hier voor de agenda van Jong Hoeksche Waard!