Activiteit of dienst?


Voor wie?Waar?


Kent u onze formulierenbrigade al?

We leven in een digitaal tijdperk. Dat is vaak handig: als u iets wilt weten, gaat u naar Google en zoekt het op. Voor kleding hoeft u de deur bijna niet meer uit en u kunt uw kleinkinderen volgen tot aan de andere kant van de wereld. Maar wat nu als u niet zo thuis bent op de computer en niet meer met een formulier uw Belastingaangifte kunt doen? En wat doet u als u recht heeft op een toeslag of uitkering en verstrikt raakt in het digitale web? Of wél een papieren formulier moet invullen, maar niet precies begrijpt wat er wordt gevraagd?

 

Dan belt u Welzijn Hoeksche Waard. Want bij Welzijn Hoeksche Waard is een regionale Hulpdienst actief die bestaat uit vrijwilligers die wél thuis zijn in de (digitale)formulierenwereld en u graag helpen bij het invullen ervan.  Er zijn vrijwilligers die u kunnen helpen met het op orde houden van uw financiële administratie, het lezen van ingewikkelde correspondentie, het invullen van Belastingformulieren, maar ze helpen ook als er een zorgtoeslag of uitkering moet worden aangevraagd.
Hoe gaat dit in zijn werk: u belt 088 – 730 8900. Daar geeft u aan waar u mee geholpen wilt worden. Wij geven uw verzoek door aan de coördinator van de betreffende Hulpdienst en die gaat op zoek naar een vrijwilliger die u kan helpen. Deze vrijwilliger neemt contact met u op en komt langs om u te helpen. Hier zijn alleen kosten aan verbonden als de vrijwilliger kosten moet maken om u te kunnen helpen.

“We merken dat meer en meer organisaties gebruik maken van digitale formulieren. Dat werpt voor veel mensen een drempel op om ze in te vullen. Het zou me niet verbazen als er veel mensen zijn die eigenlijk recht hebben op, bijvoorbeeld, een zorgtoeslagen die niet aanvragen, omdat ze niet thuis zijn op de computer.”, zegt Marjan Rijsdijk (foto), vanuit Welzijn Hoeksche Waard betrokken bij de Hulpdiensten in Binnenmaas en Strijen. “Maar dat is niet het enige: we helpen mensen ook te voorkomen dat ze in de schuldsanering komen, we komen uitleg geven bij mensen die heel ingewikkelde post hebben gekregen van een instantie en kunnen zelfs vrijwilligers inschakelen om wettelijke regelingen uit te leggen. Want ook al probeert de overheid zo helder en duidelijk mogelijk te communiceren, in de praktijk blijkt dit soms toch anders ervaren te worden.”

.Herkent u dit en wilt u ook graag geholpen worden? Neem dan contact op met Welzijn Hoeksche Waard, 088 – 7308900, of per e-mail: info@welzijnhoekschewaard.nl.